
ویزای دانشآموزی کانادا
چرا ویزای دانشآموزی کانادا؟
بیشک شکوفایی تحصیلی و پروراندن استعدادهای فرزندان آرزوی هر پدر و مادری است. به همین دلیل بسیاری از خانوادهها در سراسر دنیا ترجیح میدهند با فرستادن فرزندان خود به مدارس تراز اول بینالمللی آیندهای روشن را برای آنها رقم بزنند. در این میان کانادا همواره یکی از مقاصد محبوب محصلان بینالمللی بوده است و دریافت ویزای دانشآموزی کانادا آرزوی هر خانوادهای! کانادا این محبوبیت خود را مدیون سیستم آموزشی پویا و سرآمدی است که راه را برای ورود به دانشگاههای برتر هموار میکند.
ویزای دانشآموزی کانادا چه مدرکی است؟
مجوز تحصیل یا همان Study Permit سندی است که توسط ادارۀ مهاجرت کانادا صادر میشود. این سند به دانشآموزان بینالمللی اجازه میدهد برای مدتی مشخص در یکی از موسسات آموزشی معتبر (DLI) کانادا تحصیل کنند. توجه داشته باشید که این مجوز به معنای ویزا نیست و محصلان برای ورود به کانادا نیاز به ویزا دارند. ویزای ورود به کشور یا به صورت لیبل در پاسپورت زده میشود یا به صورت ویزای الکترونیک صادر میشود.
اما با توجه اینکه در متون مهاجرتی به مجوز تحصیلی اکثراً ویزای تحصیلی گفته میشود، در ادامۀ مقاله از عبارت پرکاربرد ویزای تحصیلی یا ویزای دانشآموزی استفاده کردهایم.
از نظر کانادا چه افرادی دانشآموز محسوب میشوند؟
با توجه به اینکه هر یک از استانهای کانادا سیستم آموزشی مختص خود را دارند، تعریف سن دانشآموزی در این کشور از استانی به استان دیگر متفاوت است. اما به طور میانگین میتوانیم محصلان ردۀ سنی ۴ الی ۱۸ سال را به عنوان دانشآموز در نظر بگیریم.
مشخصات ویزای دانشآموزی
نوع ویزا | ویزای اقامت موقت |
مدت زمان ویزا | متناسب با طول دورۀ تحصیلی |
هزینۀ صدور | ۱۵۰ دلار کانادا |
مدت زمان صدور | متغیر |
همانطور که در بخش ویزای تحصیلی وبسایت ادارۀ مهاجرت کانادا اعلام شده، مدت زمان پردازش صدور مجوز تحصیل متغیر است و در حال حاضر برای متقاضیان ساکن در خارج از کانادا حدود ۱۰ هفته در نظر گرفته شده است. اما این زمانی تخمینی است و ممکن است تا ۶ ماه یا حتی یک سال هم طول بکشد. طبق آنچه در دوران همهگیری کرونا شاهد بودیم، عوامل بیرونی میتوانند در سرعت رسیدگی به پرونده و صدور مجوز تأثیر بگذارند.
نکته: مدت زمان پردازش صدور مجوز تحصیل شامل مدت زمان انجام انگشتنگاری (بیومتریک) نمیشود.
شرایط احراز ویزای دانشآموزی کانادا چیست؟
مانند هر ویزای دیگری، ویزای تحصیلی هم نیازمند احراز برخی شرایط اولیه است که با وجود الزامی بودن، ضمانتی بر صدور ویزا نیستند. اهم این شرایط عبارتند از:
- داشتن پذیرش تحصیلی از حداقل یکی از مدارس مورد تأیید ادارۀ مهاجرت کانادا
- داشتن تمکن مالی کافی برای تأمین هزینههای تحصیل و زندگی برای حداقل یکسال اول
- امکان اثبات خروج از کانادا بعد از تکمیل دورۀ تحصیلی
- مشخص بودن فرد همراه یا قیم قانونی
- رعایت شرط سنی
مدارک لازم برای اخذ ویزای دانشآموزی چه هستند؟
بعد از اطمینان از احراز شرایط لازم برای دریافت ویزای دانش آموزی کانادا، میبایست مدارک لازم را جمعآوری کنید. در ادامه فهرستی از اهم مدارک لازم را ارائه کردهایم تا راهنمای کارتان باشد:
- نامه پذیرش تحصیلی که به Admission Letter شناخته میشود (نکته: فرزندان مهاجرانی که خود با ویزای کاری یا ویزای تحصیلی معتبر وارد کانادا شده یا خواهند شد، نیازی به گرفتن نامۀ پذیرش تحصیلی ندارند)
- مدارک مالی والدین (شامل نامۀ تمکن مالی، ریز گردش حساب چهار ماه اخیر، ترجمه اسناد متعلقاتی مثل املاک و سهام، سوابق بیمه و سوابق کاری)
- فرمهای تکمیل شده (از جمله فرم ویزای تحصیلی، فرم اقامت موقت و فرم اطلاعات خانوادگی)
- ترجمه مدارک تحصیلی و ریز نمرات تحصیلی سه سال گذشته (چنانچه دانش آموز در حال حاضر مشغول تحصیل است، باید ترجمۀ گواهی اشتغال به تحصیل را نیز ارائه کند)
- برنامه درسی که به Study Plan شناخته میشود
- فیشهای واریز در صورت وجود (مثل پیشپرداخت یا دیپازیت مدرسه)
- ترجمه نامه اجازه خروج از کشور (در صورت نیاز)
- ترجمه گواهی حضانت (در صورت نیاز)
- نامه محضری سرپرست مقیم کانادا یا همان Custodian (در صورت عدم همراهی والدین یا قیم)
- مدارک ثبت نام در خوابگاه یا Homestay (در صورت نیاز)
- مدارک شناسایی که شامل مدارک زیر میشوند:
- اسکن صفحه اول پاسپورت دانشآموز و همچنین صفحات دارای مهر ویزا
- اصل شناسنامه دانشآموز و ترجمه آن
- دو قطعه عکس با اندازه ۳.۵ در ۴.۵ سانتیمتر
نکته: از آنجاکه تمامی مدارک باید به زبان انگلیسی (یا در صورت نیاز به فرانسوی) ارائه شوند، بهتر است تمامی یا اکثر ترجمهها توسط یک مترجم رسمی ترجمه شده باشند.
آیا میشود همراه دانشآموز به کانادا رفت؟
جواب این سوال مثبت است.
طبق قوانین ادارۀ مهاجرت کانادا، والدین یا قیم قانونی دانشآموز باید ثابت کنند که فرزند خردسالشان در طول اقامت خود در کانادا از مراقبت و حمایت لازم برخوردار خواهد بود. بنابراین کودکان زیر ۱۷ سال یا باید:
- یا همراه یکی از والدین یا قیم قانونی باشند،
- یا یک سرپرست مقیم کانادا، که به اصلاح کاستودین (Custodian) گفته میشود، داشته باشند.
بنابراین چناچه تمایل دارید به عنوان والد یا قیم قانونی فرزند محصل خود را در کانادا همراهی کنید، میتوانید برای ویزای توریستی کانادا، که به ویزای همراه هم معروف است، اقدام کنید.
نکته: در جواب سؤال بسیاری از علاقمندان باید بگوییم که شما میتوانید پس از ورود به کانادا و رعایت شرایط لازم، ویزای توریستی همراه را به ویزای کاری یا تحصیلی تبدیل کنید. مزیت این تبدیل این است که فرزند یا فرزندانتان میتوانند مثل شهروندان کانادایی در مدارس دولتی به صورت رایگان تحصیل کنند.
مهارتهای زبان برای اخذ ویزای دانشآموزی
بسته به مقطع تحصیلی و سرفصلهای آموزشی، میزان دانش زبان مورد نیاز متفاوت است. اما توصیه میشود دانشآموزان مقاطع ابتدایی هم از مهارتهای گفتاری و شنیداری اولیه برخوردار باشند تا بتوانند هرچه زودتر با محیط و مطالب درسی ارتباط برقرار کنند.
معمولاً مدارس با متقاضیان مصاحبه میکنند و در این مصاحبه دانشآموز باید بتواند خود را معرفی کرده و در مورد قصد و برنامۀ تحصیلی خود توضیح داد. چنانچه در آزمون تافل یا آیلتس شرکت کردهاید، حتما نسخهای از نتیجۀ آزمون را همراه سایر همراه مدارک ارائه بدهید.
مراحل اخذ ویزای دانش آموزی کانادا
خلاصهای از اهم مراحل صدور ویزا شامل موارد زیر می شود:
- تکمیل مدارک
- تکمیل فرمها و ارسال درخواست
- پرداخت هزینۀ صدور ویزا
- انجام انگشتنگاری و بیومتریک
- پردازش پرونده و صدور ویزا
توجه داشته باشید که انگشت نگاری معمولاً برای محصلان بالای ۱۴ سال انجام میشود و با توجه به اینکه مراکز درخواست ویزای کانادا یا همان VACدر ایران وجود ندارند، شما میتوانید برای انجام آزمایشهای بیومتریک، چهرهنگاری و انگشتنگاری به نزدیک ترین مراکز واقع در کشورهای همسایه (مثل ترکیه یا امارات) مراجعه کنید.
خدمات ما برای متقاضیان ویزای دانشآموزی کانادا
کارشناسان ما از ابتدای مشاوره تا زمان ثبت نام در موسسۀ آموزشی مدنظر همراهتان هستند و شما را در جمعآوری درست مدارک، انتخاب موسسات آموزشی معتبر و مناسب، تنظیم برنامۀ تحصیلی (Study Plan)، اخذ پذیرش تحصیلی، دریافت ویزا و بسیاری موارد جانبی از جمله انتخاب محل اسکان یاری میکنند.
برای ارزیابی شانس خود و دریافت مشاوره فرم ارزیابی اولیه را تکمیل کنید.
منبع: